Еко

Екохора у дома и на работа

istock_000007210772xsmallКакво означава да бъдем еко? Да защитаваме и живеем с екологичните принципи: да пазим природата чиста, да хвърляме боклука си разделно, да минимизираме отпадъците като избягваме да купуваме ненужни стоки, да пестим ресурси.

Мнозина го правим у дома, защото имаме пряка финансова изгода – пестим вода и ток и така плащаме по-малки сметки, използваме хартията, картонените и стъклените опаковки многократно и т.н. Когато не сме вкъщи, можем да приложим същите принципи на работното си място – да пестим електричество, вода и хартия. Естествено, от това ние няма да имаме пряка полза – тя е ще е обществена – за хората и за околната среда, както и за компанията, за която работим.

Понякога е по-просто, отколкото ни се струва – ако сме еко, сме такива навсякъде и по всяко време: в делник и в празник; вкъщи, на работа, на обществени мероприятия или в гората. Това става част от навиците ни.

Решихме през юни да наблегнем повече на еко поведението в офиса. Следете препоръките, които ще публикуваме 2 пъти седмично на фейсбук страницата си.

Ще чакаме с нетърпение и вашите идеи 🙂

Екипът на ЕКОПАК.

 

 

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.