Еко

Забравихме ли разделното събиране на отпадъци?

Да не се заблуждаваме. Ако в един момент събираме и хвърляме разделно, в следващия момент не го правим, защото ни се струва безмислено или бързаме за някъде и не ни остава време за това.

 Този блог пост е отново нашето напомняне:

– Затова, че природата е прекрасна;
– Затова, че ние сме тези, които трябва да се грижим за нея;
– Затова, че нашите малки усилия водят до големи ползи;
– Затова, че ние можем да дадем пример на другите;
– Затова, че нашите деца са наши последователи.

Така че, приятели, не забравяйте, че с разделното събиране на отпадъците в къщи всеки един от нас допринася за опазване на околната среда. Не слушайте скептиците и ако имате съмнение, че това се случва в България, обадете ни се или ни пишете на office@ecopack.bg. И следващия път, когато видите някой да изхвърля битовата смет в цветните контейнери, направете му забележка. Имайте предвид, че това пречи най-много – изхвърлените при хартията боклуци, развалят нейното качество и в много случаи провалят по-нататъшния процес на сепариране и рециклиране.

И в този дух – днес дали изхвърлихте боклука си разделно? Може лесно да започнете от някъде – например от пластмасовите и стъклени бутилки. А, ако имате нужда от правила и съвети, може да ги намерите в новата секция „За граждани“ на нашия сайт.

Цветните контейнери на ЕКОПАК предоставят възможност за избор на всички нас, които обичаме природата и мислим за нашето и нейното бъдеще.

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.