Еко

За да ни е чисто и приятно през лятото

Лятото е сезонът на отпуските и почивките.
Всички ние се радваме на приятната морска и планинска прохлада. Но, умеем ли да я пазим чиста, за да е удоволствието ни пълно?

Нашите наблюдения покзаха, че все още нямаме културата и старанието да почистваме собствените си отпадъци. Много често планинските поляни след пикник изглеждат като малки сметища. Навсякъде се въргалят остатъци от храна, хартии, празни бутилки от бира, кола и др. или ако има кошче то е препълнено и около него има малко хълмче от боклук.

Подобно е и положението с някои плажове или къмпинги.

Призоваваме ви, нека почиваме в чиста и красива среда. Няма нищо по-лесно след пикник в планината или купон на морския бряг да съберем нашите отпадъци и след това да ги извозим до най-близките контейнери. А ако можем да го направим и разделно, нашите цветни контейнери ви очакват.

Приятна почивка и нека запазим чиста нашата красива природа!

Подобни публикации

2 коментара to “За да ни е чисто и приятно през лятото”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Здравейте, това е един от най добрите сайтове в тази област. Благодаря на авторите че отделят от времето си за да ни информират и да пишат тези страхотни статии. Ще продължавам да следя блога и ще чакам с нетърпение следващите ви публикации 🙂 Благодаря ви още веднъж, страхотни сте 🙂

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.