Еко

Зелената култура на нацията

Вчера се проведе ежегодният бизнес форум на списание Мениджър и Глобул под наслов „Зелената култура на нацията“.

Вече традиционно Екопак подкрепя тази важна инициатива. Подробности за самия форум и изказванията на участниците може да прочетете на сайта на любимото ни списание „Мениджър“.

А тук ще ви разкажем малко подробности за подготовката и организацията.

Събитието се проведе на открито зад двореца на Земята и хората. Специално за случая бе построена гигантска шатра с над 250 места, която беше климатизирана, разполагаше с осветление, озвучаване и голяма видео стена. Организаторите на събитието се справиха перфектно и рекордните горещини не попречиха на доброто настроение на участниците и присъстващите.

„Дунапак Родина“ АД, които също бяха партньорите на форума, бяха изработили за официалната трибуна големи, атрактивни кресла от рециклиран картон и масички и табуретки за зелените площи. Всички бяхме много впечатлени, колко стабилно и удобно се седи на тях.

Грийн Графити пък бяха изработили страхотен диван от зелен мъх, който форума подари на Столична община. Г-жа Фандъкова го прие с благодарност и обеща да го поставят на място, където ще могат да го видят повече хора.

В обедната почивка всички присъстващи се подкрепиха с вкусен Еко обяд, който включваше предимно свежи зеленчуци, сирена и пълнозърнести брускети, а десертчетата бяха прекрасни чуждоземни  специалитети – шоколадови трюфелчета, сладки тип „Макарон“ и малки чашки с тирамису.

По време на обяда гостите можеха да се разходят и сред информационните палатки на партньорите. Ние сме много горди, че палатка на Екопак се радваше на най-голяма посещаемост. Всеки желаещ можеше да поиграе на разработената от нас игра „Стани Еколог“ и да отговори на въпроси свързани с опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци. Всички отговорили правилно на 5 въпроса получаваха Еко подарък – най-бързорастящото дърво – Пауловния, което само за месец може да порастне до над 6 м. и е изключително красиво 🙂

Надяваме се все повече хора и фирми да спазват екологичната култура, защото само така можем да опазим планетата.

А какво по лесно като първа стъпка от това да изхвърлиш следващата употребена стъклена бутилка в зеления контейнер, а пластмасовата – в жълтия 🙂

Весело лято и използвайте нашите трицветни контейнери за разделно събиране, а ако имате някакви трудности или въпроси, не се колебайте да ни потърсите на адрес:office@ecopack.bg или на безплатния телефон 08001 5253.

 

Подобни публикации

Has one comment to “Зелената култура на нацията”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Грийн Графити пък бяха изработили страхотен диван от зелен мъх, който форума подари на Столична община. Г-жа Фандъкова го прие с благодарност и обеща да го поставят на място, където ще могат да го видят повече хора.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.