Еко

Идеи за игри с децата през ваканцията с отпадъци от бита

За някои деца ваканцията вече е факт, а за други – предстои. И за да ви улесним – предлагаме на вниманието ви различни идеи за изработка на неща от рециклирани материали или непотребни боклуци от бита. Освен интересен начин за забавление с децата, това е и начин да им покажете един по-различен поглед към отпадъците.

гердани от макарониГердани от макарони
Голяма забава е изработването на гердани от макарони и връв. Децата могат да оцветят макароните в различни цветове с водни, темперни бои или пастели. После ги нанизват на конец или връв и подаръкът е готов!

Човечета от ролки от тоалетна хартия
Използвайте картонените ролки от тоалетна хартия, не ги изхвърляйте. Съберете ги и с помощта на лепило, гланцова хартия и други отпадъци създайте с децата чудни човечета и животинки.


Кукли от стари чорапи
Каквото и да правите винаги се стига до това чорапчетата да загубят своето другарче. Не ги изхвърляйте, а се забавлявайте с децата, като изработите човечета – напълнете с памук, зашийте, с копчета направете очичките, използвайте въображението си и новите кукли за игра са готови!

Картички от остатъци и хартииКартички от остатъци и хартии
Различни изрезки, остатъци от панделки, украси могат да се превърнат с малко въображение, ножица и лепило в чудни картички. Опитайте с децата си!

Подобни публикации

2 коментара to “Идеи за игри с децата през ваканцията с отпадъци от бита”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Човечета от ролки от тоалетна хартия Използвайте картонените ролки от тоалетна хартия, не ги изхвърляйте. Съберете ги и с помощта на лепило, гланцова хартия и други отпадъци създайте с децата чудни човечета и животинки.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.