Еко

Как да си направим коледна елха?

SONY DSCКоледа е най-обичаният празник от малки и големи. Сигурно защото е най-пъстрият, най-семейният и с най-много подаръци. В духа на еко-идеите за делник и празник, днес ние от ЕКОПАК ви предлагаме как лесно, бързо и икономично може да си направите алтернативна екологична елха – от картон и вълнени конци.

Нужни материали:
Мек картон от стара кутия от бонбони, бисквити или ученическа тетрадка, лепило С 200 или хелметекс, ножица, вълнени или дебели памучни конци в зелено, жълто и червено. За украса – копчета, мъниста, пайети и пъстри опаковки.

Начин на изработване:
1. Изрежете квадрат или правоъгълник с произволна големина. Много симпатични стават елхичките, високи 20 см, защото за тях се изразходват по-малко конци. Но, разбира се, може да си направите и по-голяма 🙂

2. Сгънете картона на фунийка и я залепете при върха с лепило, а от вътрешната страна с парче тиксо. С ножица изрежете равна основа на конуса.

3. Намажете елхата с лепило и започнете да увивате конеца. Не стягайте много, за да не деформирате конуса, но притискайте с пръсти, за да залепне добре. Оформете връх с панделка, копче или голямо мънисто и украсете по ваш вкус с фигурки и лентички изрязани от цветни опаковки.

4. Елхичките са подходящи за бюро, за закачване и са идеални за подарък!

Ето как от опаковки собственоръчно ще си направите коледна декорация! За 15 минути от ръцете ви ще излезе уникална вълнена елха. Ще се радваме, ако ни се похвалите със снимки или с други ваши идеи за коледна украса от опаковки.

Изпращайте ни снимки на https://www.facebook.com/ECOPACK.Bulgaria.

Подобни публикации

Has one comment to “Как да си направим коледна елха?”

You can leave a reply or Trackback this post.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.