Еко

Пикник без пластмасови прибори и чинии

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПланираме пикник – радостни подготвяме храната, слагаме в раниците и пластмасови прибори, чаши и чинии.

Стоп!

Точно тук можем да спрем и да се замислим, че еднократните изделия от пластмаса са ненужен и опасен боклук. Вместо тях можем да сложим хартиени чинии и чаши или пластмасови за многократна употреба. Можем да използваме и метални вилици, лъжици и ножове. Така багажът ни ще тежи малко повече, но за сметка на това ще сме се погрижили за здравето на околната среда и на животните. И да не забравяме: Обичаш ли гората, прибери боклука в торбата!

Да си припомним:

Пластмасата е един от най-големите замърсители на околната среда. Тя не се разгражда напълно, разпилява се и замърсява природата. За една пластмасова бутилка  са нужни 150 години, за са разгради,  а за една пластмасова опаковка – 100-1000 години. Освен, че представляват грозна гледка в природата, може животните – на сушата или във водата, да погълнат пластмасова опаковка или част от нея, мислейки, че е храна. Така стомахът им се запълва с пластмаса и ………….

Екипът на ЕКОПАК

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.