Празнични

Подарете си красота дори с празната бутилка

Снимка: Rozali.com

Снимка: Rozali.com

На 14 февруари съвпадат три празника и всеки българин може да избере кой от тях да празнува. Това са църковният празник за Успението на Свети Кирил Славянобългарски, празникът по стар стил на Свети Трифон Зарезан, честван като Ден на лозаря, и празникът на Свети Валентин. А по стара българска традиция няма празник без почерпка с хубаво питие.

Снимка: Екопак

Снимка: Екопак

А след почерпката….празни стъклени бутилки. И какво да ги правим? Не ги изхвърляйте! Защо ли? Защото с тях може да си направите някои супер интересни и ефектни придобивки за дома. Нали сега е модерно всичко да е дизайнерско и да е „hand made, а направим ли си го сами, няма да има дубликат. Предлагаме ви да бъдете оригинални и еко, като с малко сръчност и въображение може да вдъхнете живот на неизползваемите стъклени бутилки от вино. Ако сте любители на виното и ви се събират доста празни бутилки, в онлайн пространството ще намерите множество предложения как да ги претворите в интересни и полезни вещи.

Снимка: Maistorplus.com

Снимка: Maistorplus.com

Най-лесно е да ги превърнете във вази, като бутилката може и допълнително да се разкраси. Няколко еднакви или подхождащи си бутилки, образуват чудесен ансамбъл от елегантни вази с цветя.

Имаме още интересни и оригинални предложения как можете да разкрасите дома си. Лесно е, а същевременно е и много ефектно. Ако харесвате по-ексцентричните аксесоари в интериора, това решение е перфектно за вас. Можете да си направите както лампи с крушка, така и газови лампи. А ето как ние от ЕКОПАК направихме нашите лампиКрасиви и оригинални са, нали? Направете си и вие!

Всички обичаме с определени напитки да хапваме вкусни салатки, а хубава салата става с подходящ дресинг. А и него можем да си го направим сами.

Снимка: Maistorplus.com

Снимка: Maistorplus.com

Пак с помощта на една ненужна стъклена бутилка, зехтин и любимите ни подправки. Просто трябва да сипем зехтин и да сложим подправките в празната стъклена бутилка, да изчакаме няколко дни и хоп – салатата е още по-вкусна и след тoва пак ще имаме празни стъклени бутилки….

Сега ви предложихме само няколко лесни идеи как да използвате празните стъклени бутилки с ясното знание и съзнаниe, че стъклото може да се рециклира отново и отново… и то на 100%. И че 1 рециклирана стъклена бутилка спестява електричеството за 1 крушка от 100 вата, която може да свети 4 часа или електричеството, нужно на телевизора ви да работи 1.5 часа. А ако заровим една стъклена бутилка в земята, археолозите (които всъщност също празнуват своя професионален празник на 14 февруари) ще я намерят след 1 000 000 години в същия вид.

И ако след всичко това установите, че само ще консумирате течностите от стъклените бутилки и нямате сръчността, уменията и желанието да ги превърнете в произведения на изкуството, просто ги занесете и ги изхвърлете в зеления контейнер и те пак ще се превърнат в нови бутилки.

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.