Без категория

5 екологични предимства на малкото жилище

houseХората, които са приели екологията за философия на живота си, живеят в различни домове – къщи, апартаменти, малки и по-големи. Всеки от тях може да даде свои примери как прилага екологичното мислене във всекидневието си. А знаете ли, кои са 5-те екологични предимства на малкото жилище:

1. По-малкото пространство ни учи да използваме вещите разумно и преди да ги изхвърлим, да помислим, дали не може да ги трансформираме във вещи с друга функция. Резултатът е: изхвърляме по-малко боклук.

2. В малкия дом има по-малко мебели и по-малко вещи. Следователно вероятността да загубим нещо и да не можем да го намерим също е по-малка 🙂 Това пък означава по-малко стрес и по-малко непотребни неща.

3. Малкото жилище възпитава характера ни, като ни учи да не се вманиачаваме във вещите, да не се увличаме в безцелно пазаруване. Купуваме само това, което ни е наистина необходимо.

4. По-малко стаи и мебели означава, че имаме по-малко за чистене и използваме по-малко количество почистващи препарати, а това по-малко ще замърсява околната среда.

5. Малкото жилище ни кара да ценим материалното, без да ставаме негови роби. Така можем да обърнем повече внимание на радостни срещи с любимите си хора, на градинарство, туризъм, еко-акции 🙂 и всякакви други полезни дейности.

Финалът на този малък списък може да бъде в духа на българската поговорка: „Малък дом – малки грижи“ или казано по-друг начин – „По-малко вещи вкъщи – по-малко стрес“ или „Малкият дом изхвърля по-малко боклук“.
А ние, от екипа на ЕКОПАК, с удоволствие чакаме коментари, мнения и съвети за всекидневни стъпки в екологичния начин на живот 🙂

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.