Еко

5 рошави мисли за екологията

zwanderer-254843_640Живеем в наситено време, комерсионализирано, глобално, в което хора и стоки пътуват по цялото земно кълбо, човек измисля все нови и нови неща, за да улесни живота си и да го направи по-щастлив и успешен. В това няма нищо лошо, нали в това е прогресът. Но някъде там, между бързането и суетенето, забравяме, че трябва да оставим природа и за следващите поколения.

Грижата за околната среда не винаги опира до това, че когато отидем някъде, започваме да обикаляме стаите и да се правим на принципни и там, където не е изгасено осветлението, го изгасяме. Но, може да започнем и с тази малка стъпка 🙂

Предлагаме ви 5 рошави мисли за екологията, които може да си припомняме всеки ден, а защо не да ги направим като стикери на стената, където обикновено слагаме мъдри фрази за щастието и целта на живота. Екологията също е свързана с щастието и има много общо със смисъла на живота.

Екологията е наука за мястото на човека в природата.
Неизвестен автор

Околната среда – това сме аз и ти.
Чарлз Панати

Не превръщайте обкръжаващата ни среда в обезкуражаваща!
Неизвестен автор

Светът е достатъчно голям, за да удовлетвори нуждите на всеки един човек, но много малък, за да удовлетвори човешката алчност.
Неизвестен автор

Законът на екологията:
1. Всичко е свързано с всеки.
2. Всичко трябва да отива някъде.
3. Природата знае най-добре.
Бари Комонър

Ще се радваме да ни изпратите ваши любими мисли или такива, които са ви направили впечатление на тема екология или околна среда. Може пък да си направим книжка с мъдри мисли, нали?

Екипът на ЕКОПАК

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.