Еко

5 идеи за детски екоиграчки

kids-gamesВъзпитанието в любов и грижа към природата започва от най-ранна детска възраст в семейството. Малкото дете едва ли разбира думите екология, рециклиране, намаляване на отпадъците. Но стъпка по стъпкаq с повтаряне и личен примиер то много скоро ще научи някои от основните екологични правила – например да изхвърля хартийките отделно или да харесва ръчно изработените играчки. Ето и няколко идеи за екоиграчки, които мама, татко и баба може да приложат в семейството.

Играчки втора употреба
Използвайте играчки от порасналите деца на вашите роднини, предайте нататък и играчките от вашето пораснало бебе и малко дете.

Ръчно изработени играчки от мама, татко и баба
Научете детето, че играчките, направени от ръцете на мама, татко и баба, са много цени, защото са направени с много любов. Използвайте свободното си време и направете кукла от парцали, човече от чорапи, картонена къщичка-гъбка от картон, малка книжка за оцветяване, къщичка за птици др.

Играчки от природата
По време на разходки и излети събирайте камъчета, листа, шишарки, клонки, миди и покажете на детето как може да ги включи в играта си.

Тесто вместо пластилин
Земесете солено тесто и направете заедно множество фигурки или украса за детската стая.

Бижута от макарони
За малките госпожици най-очарователната игра е да си направят бижута от подръчни материали – макарони, оцветени топчета от пластилин, копчета и др.

Харесаха ли ви идеите ни? Ние от ЕКОПАК ще се радваме да споделите с нас и вашите екоиграчки и екоигри.

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.