Еко

Еко начин за отпушване на мивка

water-В седмицата на водата, 16-22 март, нека ни припомним, че екологията включва множество дейности – от намаляването на отпадъците, повторното им използване, през разделното им събиране и рециклиране. Всичко това е свързано с голямата цел за пестеливо използване ресурсите на Земята и опазването от замърсяване на водата, почвата и въздуха. Всичко е свързано в една голяма верига. Затова днес споделяме един лесен начин за отпушване на мивки.

Когато се появи такъв проблем, не посягайте веднага към химическите препарати, а опитайте със сода и оцет. Рецептата е лесна: Смесете в купа 2 с.л. винен оцет и 2 с.л. сода бикарбонат. Разбъркайте внимателно. Сместа ще кипне, така че бъдете готови веднага да я изсипете в канала на мивката. Покрийте канала с капачка. Оставете да действа десетина минути. Изплакнете обилно с вода.

Методът действа при леки запушвания. Ако има нужда от допълнително отпушване – опитайте с механични способи и чак в краен случай прибягвайте до химията.

Малките стъпки водят до голямата екологична промяна. Това е правилото.
Този съвет може да споделите и с вашите деца, в продължение на предишния ни материал – Първите 6 правила по екология за нашите деца.

От екипа на ЕКОПАК

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.