Еко

Къде да хвърляме изгорелите led крушки

LEDВ екотемата не можем да се поговорим и за енергоспестяващите електрически крушки и по-специално за led осветлението. Името идва от абревиатурата на light emitting diode. Това е светодиод, който излъчва светлина, когато през него протича електрически ток.

LED осветлението е все по-желано за дома, офиси и магазини в цял свят, защото спестяват до 80 % от енергията и се ползват дълго време. В сравнение с енергоспестяващите крушки те са между 30 и 50 % по-ефективни.

Освен, че ще намалят сметката ни за тока, те пестят и природни ресурси.

Най-важното нещо, което трябва да знаем за тях, че въпреки дълготрайността им, когато изгорят не трябва да ги изхвърляме при битовите отпадъци, нито в зелените контейнери за стъкло на ЕКОПАК. Подобно на батериите, най-добре е да ги върнем в магазина, където ще ги изхвърлят на специални за това места.

От екипа на ЕКОПАК

 

Подобни публикации

Has one comment to “Къде да хвърляме изгорелите led крушки”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. LED Крушките не съдържат вредни елементи както енергоспестяващите CFL Лампи и би трябвало да се изхвърлят както обикновената техника. Преди години мисля че в Нови Искър направиха завод за рециклиране на излязла от употреба техника.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.