Корпоративни

Какво може да рециклираме в офиса?

paper-mashineГоляма част от деня прекарваме на работното си място, в офиса, в магазина, в кабинета. Но дори и в работни условия можем да оползотворим голяма част от отпадъците ни, защото рециклирането на отпадъци пести ресурси, намалява обема на депата за общите отпадъци и прави планетата ни по-чиста. Ето какво може да рециклираме от офиса:

Хартия в сините контейнери

Хартията е най-разпространения отпадък в административната работа.
Много фирми са приели правилото – минимален разход на хартия и печатни материали през принтера. По-голямата част от комуникацията минава по имейл. Когато е възможно, напечатаните листове се използват за повторна употреба, пишейки/печатайки на гърба им.

Празните картонени кутии от чай, бонбони, бисквити, опаковъчна хартия от колети, пратки, пощенски пликове – всичко може да се изхвърли в кошчето с надпис „хартия“.

Пластмаса и метал в жълтите контейнери
Пластмасовите чашки от кафе и пластмасовите бутилки от безалкохолно също могат да се рециклират, след като сме ги изплакнали с вода. Изписаните химикалки и флумастри са композитен отпадък и не бива да ги изхвърляме в жълтите контейнери.

Стъкло – в зелените контейнери
Стъклените бутилки и буркани също се рециклират. Изплакваме ги и махаме капачките, които са направени от метал и се изхвърлят в жълтите контейнери.

Лесно е да превърнем всеки ненужен канцеларски материал в нов, напълно употребим такъв. Нужно е само желание.

И още съвети: Избягвайте купуването на минерална вода в малки шишета. Може да използвате филтърна вода. Използвайте кутии за обяд за многократна употреба. Капсулите за кафе не се рециклират, защото са композитен отпадък.

Нека работните ни дни минават успешно и с малко повече грижа към природата!

От екипа на ЕКОПАК

Още подробности за отпадъците в трицветните контейнери прочетете тук.

Подобни публикации

Has one comment to “Какво може да рециклираме в офиса?”

You can leave a reply or Trackback this post.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.