Еко

Отговорник по кошче за боклук в офиса

Отговорник кошче за боклук в офиса

Отговорник кошче за боклук в офиса

Колко кошчета за боклук има във вашия офис? Под всяко бюро или само в кухненския бокс? Независимо дали става дума за малка фирма или за по-голяма, с многоброен персонал, ако има „зелена“ политика, всички я спазват повече или по-малко. Дали шефът може да напише вътрешна заповед за разделно събиране на боклука, подобно на забраната за пушене в стаите и коридорите? Едва ли. И все пак знаем, че „зелените“ идеи са „заразни“. Приятно е да виждаш, че с колегите ви  правите нещо за пестене на ресурсите и опазване на природата. Ето един пример от офис с 15 служители, в който чистачката чисти през ден и за кошчетата отговарят служителите.

Има 3 кошчета за боклук – за пластмаса и метал, за хартия и едно общо кошче за битови отпадъци. В третото, сборното кошче, хвърлят боклуци и колегите, които не си падат по идеята за рециклиране.

Предизвикателства:

Кошчетата са малки и се пълнят бързо.

– Поддържането им изисква внимание: да не се хвърля боклука без в кошчето да е сложен чист плик; да се спазват правилата за хвърляне на боклуци – чисти хартии, пластмасовите шишета/кутии от храна да се изплакват и т.н.

– Кой ще бъде „Отговорник кошче“ – т.е. кой ще го изхвърля всеки ден? Може да се направи график или кой когато се сети – на доброволни начала.За допълнително мотивиране може да украсите зоната с кошчетата с няколко екологични мисли. И ако с усмивка си спомним за социалистическите лозунги, можем да завършим така: „Да се грижим повече за кошчето за боклук в офиса!“ 🙂

От екипа на ЕКОПАК

 

 

 

 

 

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.