Еко

Пролетното почистване – мисия възможна!

Sabirane bokluk1Чувствали ли сте се пред прага на нещо невъзможно, когато се замислите за поредното почистване? Е, няма как, няма да ни се размине и тази пролет. Всеки има своите трудни моменти, но нещата винаги могат да се трансформират. Именно затова трябва да погледнем с розовите очила. Или ако не с очила, то поне с усмивка.

Ето и няколко основни съвета, които вярваме, че ще Ви улеснят в цялата еуфория, която се създава по време на чистенето:

  • – направете си списък в случай, че се нуждаете от нови инструменти или бои, лакове, тапети и други потребни материали, които ще влязат в употреба при освежаването на дома;
  • – помислете внимателно на кои свои стари дрехи, домашни потреби и предмети можете с чиста съвест да кажете „Чао“ и да изхвърлите или да подарите на някой;
  • – заменете тъмните пердета с нови и свежи, а старите осветителни тела почистете добре и им „подарете“ по една енергоспестяваща крушка и т.н.

Но, ако смятате, че само у дома може да бъде предприето пролетно почистване, малко грешите. Защото голяма част от общините в страна също започнаха с традиционното пролетно почистване.

В София, например, кампанията ще продължи до 25 април. Дотогава ще се боядисват пейки, ще се чистят междублокови пространства, паркове, градинки. Ако искате и вие да се включите в чистенето в някой от районите на столицата, огледайте се за автомобили с надпис „Столичен инспекторат”. Оттам всеки може да си вземе ръкавици и чувал, а от вас се очаква добро настроение и желание за работа 🙂

За нас от ЕКОПАК, а и за всички, които подкрепят каузата за почистване и поддържане на околната среда, е важно всеки един българин да осъзнае своята отговорност към това дело. Защото без нашето активно участие, населеното място, в което живеем, няма как да стане чисто и приветливо, такова, каквото всеки желае да го види. Без общи усилия и желание няма как да се получи.

Дано ви убедихме, че пролетното почистване е кауза, която си заслужава. И нека се захващаме за работа, за да я реализираме всички заедно!

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.