Без категория

Топ 3 причини да се качите на колело

veloКолко често караме колело  – до работата, в парка или извън града? Някои ще се оправдават с  липсата на достатъчно велоалеи, с неподходящото време – много топло, твърде студено или вали. Други, пък, ще се похвалят, че са първи приятели с него. При всички случаи  добре е да си припомним  топ 3-те причини да се качваме по-често на велосипеда.

1. Колелото говори на „ти” с природата. Карането на колело е един от най-екологичните видове транспорт. Използвайки собствената си сила човек се придвижда от точка А до точка Б, без да замърсява околната среда, а и трафикът в градовете намалява.

2. Втората голяма полза е, че това е физическо упражнение, полезно за здравето. Лесен и евтин  фитнес – който гори калории, стимулира работата на белите дробове и сърцето, укрепва коремните и гръбните мускули.

3. Завършваме с третата много важна причина – замисли ли сте се, защо велосипедистите са усмихнати и изглеждат щастливи? Защото настина са щастливи! При карането на колело се отделя ендорфин – хормонът на щастието!

Едно единствено колело – а колко много бонуси ни дава 🙂 Да се възползваме максимално от оставащата ни частичка лято и от есента и да завъртим педалите!

От екипа на ЕКОПАК.

Подобни публикации

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.