Без категория, Еко, Корпоративни, Празнични, Природа

В деня на влюбените покажете, че обичате природата

Според редица изследвания, любовта към природата привлича срещуположния пол. И това е логично. Най-малкото, защото е доказателство, че изобщо можете да обичате. Но освен вашата емоционалност,  тя подсказва и че не сте егоист и не се фокусирате само върху собствените си удоволствия (природата е на всички ни), както и че сте отговорен, зрял човек (мислите дългосрочно, за поколения напред), а това са все ценени и търсени качества. Хората, които обичат природата масово имат и по-здравословен начин на живот, което неизбежно се отразява не само на техния външен вид, но и на тяхното здраве и настроение.

 

Затова, когато на Св. Валентин показвате чувствата си към любимия човек, направете го по начин, който показва и любовта ви към природата. Лесно е. И тук принципът „намали, използвай повторно, рециклирай“ е една добра отправна точка. Няма какво да се лъжем – животът на плюшените сърчица, меченца и всякакви розови финтифлюшки е кратък. Затова, бъдете разточителен на чувства, не на ненужни подаръци.

 

Ако подаръкът ви е направен с мисъл за природата, това няма да остане незабелязано. Естествено, живите цветя са за предпочитане пред набраните, собственоръчно направените с повторно използвани материали картички – пред готовите, подаръците от материали, които лесно могат да се рециклират – пред тези, чиито материали е трудно да се разделят един от друг или направо не могат да се рециклират. Продуктите и услугите с по-нисък въглероден отпечатък също трябва да са по-напред в списъка при избора ви на подарък. И колкото по-малко опаковки – толкова по-добре. Това са само малка част от очевидните съвети, които могат да се дадат в този случай. На практика изборът на природосъобразен подарък за любимия човек е ограничен единствено от собственото ни въображение.

 

Любовта към природата сама по себе си няма да ви направи най-желания партньор, но ако я добавите към другите си чудесни качества, шансовете ви да спечелите нечие сърце и да прекарате един незабравим празник на влюбените, със сигурност ще се увеличат.